Strängnäs Massage

BEHANDLINGAR

Klassisk massage

Klassisk svensk massage

Med hjälp av olika tekniker löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare.


Du kan välja om du vill ha en halvkroppsmassage eller helkroppsmassage. Halvkroppsmassagen är 30 minuter och helkroppsmassagen är 60 minuter. Du kan också välja 60 minuters behandling på endast ryggen om du hellre vill det. I tiden räknas av- och påklädning samt ev. rådgivning in.

Strängnäs Massage terapeutisk behandlande massage

Terapeutisk behandlande massage

Det här är en behandling för dig som behöver hjälp med mer specifika smärtområden, t e x ryggvärk, spända axlar eller andra besvär. Förutom de klassiska massageteknikerna används också triggerpunktsbehandling med pressur

(djupt tryck), myofasciell massage och olika töjtekniker. Allt kombineras för att ge dig bästa möjliga behandling av dina besvär. Behandlingen kan avslutas med kinesiotejpning, du kan också få tips på hemövningar du kan göra för att snabbare bli bättre.


Som medicinsk massageterapeut kan jag behandla både förebyggande, friskvårdande och rehabiliterande.

behandlande massage
Strängnäs Massage Taktil massage
taktil massage

Taktil massage

Den taktila massagen kan ge smärtlindring, avslappning och välbefinnande. Under behandlingen ligger du nedbäddad och har varma, sköna filtar över dig. Det är endast den kroppsdel som behandlas, ex en arm eller ett ben, som inte är nedbäddad.


Den taktila massagen utförs med långsamma strykningar över hela kroppen i ett särskilt rörelsemönster och är en lugn och avslappnande behandling.

Strängnäs Massage Revolving

Revolving

Revolving® – en strukturell myofasciell behandlingsteknik. Begreppet Revolving® myntades av naprapaten Richard Thörn, och har tidigare kallats Deep Tissue. Det är en behandlingsmetod som växt fram under Richards mångåriga terapeutiska arbete med bla. yrkesdansare, musiker och artister. Den strukturella myofasciella behandlingen upplevs som mycket behaglig samtidigt som den effektivt löser upp spänningar i kroppen. Huvudsyftet med en Revolvingbehandling är att genom att släppa på spänningar i muskler och fascior (muskelhinnor): återskapa korrekta rörelsemönster och balans i kroppen, motverka slitage på leder, muskler och ligamentminska smärta, förbättra prestation och öka välmåendet.

Vill du läsa mer om Revolving®, klicka in på länken https://revolving.se/

Strängnäs Massage käkledsbehandling

Käkledsbehandling

Tecken på besvär med käkleden kan vara att du gnisslar tänder på nätterna, har spänningshuvudvärk, har svårt att öppna munnen eller tugga på ena sidan. Knäppningar när du gapar kan förekomma. Käkleden kan kännas stel och kanske till och med smärta. Du upplever ofta besvären med käkleden i kombination med nackvärk och spända axlar.


I en käkledsbehandling går vi igenom käkmuskulaturen, även muskler inuti munnen kan behöva behandlas. Med hjälp av en rad olika tekniker kommer dina käkmuskler att masseras, töjas, pressurbehandlas och stretchas. Det ingår även behandling av nacke och hals för att få så bra effekt som möjligt.Strängnäs Massage koppning

Raindrop Technique® (RDT)

Föreställ dig känslan av att sjunka ner i ett djupt och lycksaligt vilotillstånd, när någon gör den gamla tibetanska versionen av zonterapi på fötterna. När du sedan lägger dig på mage, får du uppleva milda stänk av terapeutiskt rena eteriska oljor som med fjäderlätta strykningar appliceras upp längst efter din ryggrad och dina trötta muskler.


De eteriska oljorna har en stärkande effekt på immunförsvaret och hjälper kroppen att bekämpa oönskade bakterier och virus. Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum i hjärnan via doftsinnet, är Regndroppstekniken också en mycket välgörande behandlingsform för att avhjälpa oro och stress och åstadkomma känslomässig läkning.


Strängnäs Massage koppning

Kinesiotejpning

Kinesiotejp kan användas för att förebygga och behandla skador på muskler och leder. Exempel på skador och tillstånd man kan behandla med kiesiotejpning är knäbesvär, ryggbesvär, frusen skuldra, musarm och hälsporre.


Tejpen är elastisk, vattenavstötande och självhäftande. Materialet gör att tejpen kan sitta kvar i flera dagar.

Strängnäs Massage koppning

Bambumassage

Bambumassage är en mycket djupgående massagebehandling i syfte att mjuka upp kroppens alla stela leder och muskler. Med hjälp av massagepinnar av bambu kommer man väldigt djupt in i muskulaturen och kan släppa på spänningar i kroppen. Bambumassage kan också användas i behandling mot celluliter.

Går även att få som en avslappande massage, med fördel används då varm massageolja. I tiden räknas av- och påklädning in samt eventuell rådgivning.

Strängnäs Massage koppning

Koppning

Koppning går ut på att jobba med undertryck för att effektivt öka blodcirkulationen och transportera bort slaggprodukter i bindväven. Man har möjlighet att arbeta över stora delar av kroppen utan att skada underliggande vävnad. Koppning kan även användas i syfte att reducera celluliter.

Du som lider av hjärtproblem, har högt blodtryck, är diabetiker, strokepatient, gravid eller äter blodförtunnande medel bör undvika denna behandling. I tiden räknas av- och påklädning in samt eventuell rådgivning.

Strängnäs Massage koppning

Öronakupunktur

Öronakupunktur är en behandlingsform där punkter i örat stimuleras för att påverka kroppens funktioner. När vi påverkar en bestämd punkt i örat som motsvarar en kroppsdel eller organ kan man förebygga, behandla dysfunktioner och lindra smärta.

Öronakupunktur är effektiv vid olika smärttillstånd, inflammationer och verkar även lugnande vid stress. Kan användas som enskild terapi eller som komplement till den teraputiska behandlingen. Behandling sker genom att små akupunkturnålar sätts i örat och får sitta mellan 10-40 minuter.


Man kan också använda sig av akupunkturplåster. Akupunkturplåster är ett litet plåster med ett frö eller en kula på, som sätts på den aktiva punkten på örat. Akupunktuplåstret sitter kvar i flera dagar och du kan själv trycka på fröet i plåstret för att stimulera punkten. 

Den här sidan använder cookies. Genom att klicka på 'Acceptera' tillåter du användandet av dessa.

Cookie-policy
Acceptera